Parhaat rantalomat

Top 10 matkat: Espanja, Portugal, Kreikka, Turkki ja muut rantalomakohteet.

Top 10 matkat - Parhaat rantakohteet

Hiekkaranta Espanjan Alicantessa
Aurinkoranta Espanjan etelärannikolla Alicantessa

1. Espanja

Espanja on selvästi top 10 matkakohteiden kärjessä ylivoimaisen laajalla tarjonnallaan ja lähes varmalla auringollaan. Monelle aurinkolomailijalle Espanja tuo varmasti ensimmäisenä mieleen Kanariansaaret, Mallorcan tai Fuengirolan.



Aurinkoa Espanjassa todella riittääkin, sillä esimerkiksi Fuengirolassa aurinkoisia päiviä on yleensä reilusti yli 300 vuodessa. Tämän takia Espanja onkin oiva lomakohde oikeastaan vuodenajasta riippumatta. Sopivia lomakohteita löytyy itä- ja etelärannikoiden lisäksi myös saaristosta.

Kanariansaaret lienee tunnetuin Espanjan lomasaarista, ja vuotuisia kävijöitä onkin yli 10 miljoonaa. Eikä syyttä, sillä tältä hienohiekkaiselta saariryhmältä löytyy kaikki perinteisen rantaloman ainekset. Lähempänä Kanariansaaria sijaitsee Mallorcan saari, joka on myös jo vuosikymmenten ajan ollut yksi turistien suosikkikohteita. Espanjan mantereelta puolestaan löytyy suosikkikohteita, kuten Katalonia tai Andalusia. Mantereella viihtyvän auringonpalvojan kannattaa ehdottomasti suunnata Espanjan Costa del Soliin Andalusiaan.
Hiekkaranta Calella de Parafrugell Espanjassa
Espanjan Calella de Parafrugell tarjoaa rauhallisia hiekkarantoja heti kaupungin kupeessa.

Espanjan Menorcan kaunis hiekkaranta
Espanjan Menorcalla on säihkyvän kauniita hiekkarantoja.

2. Thaimaa

Rantaloma Thaimaan Pattayalla
Thaimaan Pattayalla voit harrastaa rannalla löhöilyä tai tutustua eläväiseen kaupunkiin.
Toisena top 10 listalla on Thaimaa, joka on yksi tunnetuimpia Aasian rantakohteita. Suomalaistenkin lomailijoiden keskuudessa Thaimaa on noussut välimeren kohteiden ohella hyvin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Lämpöä riittää reilusti ympäri vuoden, tosin matka kannattaa ajoitaa niin, että välttää sadekauden.

Thaimaassa lomailija voi helposti yhdistää kaupunkiloman ja rantaloman parhaat piirteet. Vietä vaikkapa puolet lomasta Bangokin vilinässä ja toinen puoli rentoutumalla jollain monista paratiisisaarista.



3. Kreikka

Yhtenä välimeren alueen kestosuosikeista Kreikka vetää aurinkoisille hiekkarannoilleen jopa satoja tuhansia suomalaisia turisteja vuosittain. Aurinkorantojen ohella Kreikassa kiinnostaa myös vuosituhansia vanha kulttuuri, josta muistuttaa monet kauniit patsaat ja rauniot. Kreikan suositumpia lomakohteita ovat saaristossa sijaitsevat Kreeta, Rodos, Samos ja Kos.
Kreikan Olympic Beach
Olympic Beach Kreikassa tarjoaa näköaloja ja hienoa hiekkaa.

Kreikan Samoksen hiekkaranta
Samoksen kaunis hiekkaranta Kreikassa.

4. Turkki

Myös Turkki kuuluu ehdottomasti suomalaisten aurinkomatkailijoiden top 10 listalle. Tähän Euroopan ja Aasian rajalla sijaitsevaan maahan kannattaa matkustaa sekä rantojen että kaupunkien takia. Puhdasvetiset ja kauniit hiekkarannat sopivat koko perheelle, ja toisaalta monipuolisia harrasteita ja iltaelämääkin on yllin kyllin. Turkin rantakohteista suomalaisten suosikeiksi ovat muodostuneet Alanya, Antalya ja Marmaris.

Alanyan hiekkaranta Turkissa
Turkin Alanya on yksi suomalaisten suosikkikohteista.
Antalyan hiekkaranta Turkissa
Alanya ja Antalya ovat suomalaisten suosikkeja Turkina rantakohteista.
Hiekkaranta Turkissa
Turkin puhdasvetisillä rannoilla viihtyy koko perhe.

5. Australia

Australian laajalta mantereelta löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Rantakulttuurista viehättyneiden kannattaa suunnata Sydneyn kuuluisille Bondin tai Manlyn rannoille. Sydneystä löytyy yhteensä yli 30 hiekkarantaa, joilla voi kokeilla jos jonkinlaista vesiaktiviteettia, kuten surffausta.
Manlyn ranta Sydneyssa
Manlyn rannalla Sydneyssä voi vaikkapa loikoilla tai Surffata.

6. Yhdysvallat

 Kuten Australiakin, myös USA on todella laaja paikka, josta löytyy monenlaista kohdetta. Siellä onkin mahdoton kokea kaikkea yhden loman aikana. Rantalomalaisille tarjoaa parasta antiaan Florida, josta löytyy myös mm. Disney Land. Silmän kantamattomiin jatkuvista palmurannoista kannattaa tutustua vaikkapa Miami Beachiin.
Miami Beach Floridassa
Miami Beachilla Floridassa on hiekkarantaa ja palmuja silmän kantamattomiin.

7. Ranska

Ranskan kiinnostavia kohteita ovat rantalomakohteiden lisäksi myös Alppien vuoristomaisemat. Etelärannikon Riviera lienee kuitenkin monille se suosituin Ranskan lomakohteista. Nizzan kaupunki ja rannat ovat jo vuosikymmeniä houkutelleet turisteja nauttimaan Välimerestä ja kaupungin elämästä. Surffareiden suosikki sen sijaan on Biarritzin hiekkaranta.
Nizzan ranta ja Välimeri Ranskassa
Nizzan ranta kutsuu nauttimaan Välimerestä.

8. Brasilia

Brasilian kuumat hiekkarannat ja lämpimät ihmiset tekevät siitä rantalomailijan unelmakohteen. Turistien lisäksi rannoilla viihtyy myös paikalliset, jotka pitävät sitä melkeinpä toisena olohuoneenaan. Maan tunnetuin hiekkaranta on legendaarinen Copacabana Rio de Janeirossa.
Copacabanan hiekkaranta Brasiliassa
Copacabanan hiekkaranta Brasiliassa on maailmankuulu.

9. Kypros

 Kyproksen aurinko hellii lähes aina. Tämä yhdistettynä saaren pehmeisiin hiekkarantoihin on  takuuvarma resepti hyvään rantalomaan. Auringonottamisen lisäksi rannalla voi harrastaa sukellusta ja snorklausta. Vesiurheiluun mieltyneiden kannattaa poiketa Coral Bayn ja Corallian hiekkarannoilla. Ayia Napan tunnetut rannat Nissi Beach, Golden Beach, Makronissos, Grecian Bay ja Sandy Bay ovat vilkkaampia menomestoja.
Kyproksen aurinkoinen hiekkaranta
Kyproksella riittää aurinkoa ja hiekkarantaa.

10. Portugali

 Portugalin eteläosan Algarve tarjoaa rantalomailijalle erinomaiset puitteet rentoutumiseen. Albufeiran rantalomakohteen lisäksi kannattaa tutustua Portugalin paratiisimaisiin saariin. Madeiran ja Azorien saarilla on hieman seesteisempää, joten ne sopivat hyvin väenpaljoutta karttaville.
Portugalin Azorien ranta
Portugalin Azoreilla voi nauttia sekä merestä, että luonnosta.